top of page

Wat meer over mezelf

Ik deed jaren wetenschappelijk onderzoek op het kleinste niveau van de menselijke cellen. Maar ik had uiteindelijk het gevoel dat dit ver van het echte leven stond en wou liever mensen direct helpen. 

Via mijn pluspapa geraakte ik in contact met de Chinese geneeskunde. Een specifieke Chinese kruidencombinatie had een kennis van ons erg geholpen. Ik volgde de één-jarige basisopleiding Traditionele Chinese Geneeskunde bij OTCG en leerde dat naast acupunctuur en kruiden, je ook een manuele therapie, Tuina, kon toepassen om dezelfde resultaten te bekomen. Ook nu ik reeds enkele jaren mijn Tuina praktijk heb, blijf ik gefascineerd hoe ik door een behandeling met enkel m’n handen, mensen kan helpen met problemen waar ze soms al heel lang last van hebben. Maar ik neem telkens ook graag tijd voor een goed gesprek. Zo kan ik opvolgen hoe het echt met je gaat. Met mijn behandelingen wil ik ook een moment van rust en ontspanning geven. Soms een zeldzaamheid in onze drukke maatschappij.

 

Naast mijn praktijk geef ik ook groepslessen qigong, de andere pijler uit de Chinese Geneeskunde die ik door mijn opleiding leerde kennen. Na het volgen van de qigong jaaropleiding had ik niet direct gedacht om zelf les geven, maar volgde en deed ik qigong vooral voor m'n eigen gezondheid. Toen m'n leraar stopte en ik zelf een tijdje niet oefende, merkte ik het verschil. Daarom ging ik lesgeven en wil op die manier graag zo veel mogelijk mensen helpen om de voordelen van Qigong te leren kennen. Het beter bekende Tai Chi, is uit de Qigong ontstaan, maar mijn voorkeur gaat uit naar Qigong omdat het eenvoudiger bewegingen zijn, die je elke keer kan aanpassen. Het is daardoor nog toegankelijker voor iedereen. 

Mijn kennis over onderzoek, wetenschap en de academische wereld heb ik niet helemaal begraven. Op de Gentse osteopathieschool IAO ben ik nog 1 dag per week actief als 'Academic Lead', waarbij ik vooral de rapportering en opvolging van de masteropleiding doe voor de Engelse universiteit 'Buckinghamshire New University'.

Daarnaast geef ik les 'Wetenschappelijke literatuur in de praktijk' en 'Het onderzoeksproces & literatuur voor het eindwerk' aan kinderosteopaten en acupuncturisten in spe. Verder ben ik ook academisch jurylid van masterthesissen en ondersteun ik studenten tijdens hun masterproef.

Een boeiende combinatie waarbij ik eenderzijds mijn hoofd gebruik, om dan - eens in mijn praktijkruimte - tot rust komen tijdens het behandelen. 

Tuina massage therapeut

Chinese geneeskunde 

alternatieve complementaire geneeswijze

Acupunctuur acupressuur

Qigong tai chi qi gong

oost vlaanderen zottegem zwalm brakel

nekpijn rugmijn hoofdpijn depressie

lichaamlijke therapie

energie energetisch

kinderen baby`s

buikkrampen

Bijscholingen - Stages

Naast de opleidingen volg en volgde ik nog verschillende bijscholingen. Er valt nog zo veel te leren.

2024 februari - maart

2023 juni

2023 juni

2023 mei - juni

2023 maart

2023 januari

2022 december

2022 november

2022 november

2022 oktober

2022 oktober

2022 oktober

2022 oktober

2022 augustus

2022 februari

2021 juli

2022-2021 februari - december

2020-2019 maart -oktober

2019 december

2019 februari

2018 november

Master Tung - Peter de Vilder
Six Common Shoulder Diseases - Dr. Shi
Observatiestage - Dr. Shi
Sport Acupunctuur - Joshua De Vos
Elbow & Wrist Injuries - Dr. Shi
Schedel Acupunctuur - Marie-Lore Buidin
Knee Injuries - Dr. Shi
Long Acupunctuur - Marie-Lore Buidin
Piriformis Syndrome - Dr. Shi
Waist & Lower Back - Dr. Shi
Observatiestage - Ronald de Wee & Nancy Wong
Head, Face & Neck Injuries, - Dr. Shi

Cardio Acupunctuur - Marie-Lore Buidin
Dreamwalker - The Key Of Life - Carla
Tong DIagnose - Ludo Kenens
Zomerstage Taiji Qigong - Jan Eeckhout & Vic Wouters
Balans Methode - Peter de Vilder
Voedingsadvies voor de dagelijkse klinische praktijk - Dolf Chong
Voeding en Kanker - Dolf Chong
Channel Diagnosis and Palpation Seminar - Jonathan Chang
AcuGraph - Peter de Vilder
bottom of page